Om oss

Nere i Grisslehamns fiskehamn finns en familjär raritet

Hos oss på L8 I HAMNEN finns det inte en person, ett föremål eller ett kryddkorn som inte har en mening. Vartenda ting i vår lokal finns där för att det har en speciellt unik kvalitet, något extra, och för att det har tänt en låga av personligt intresse hos just oss. Det är viktigt för oss att kunna vara personliga, att laga mat som vi älskar och att arbeta med produkter som är lite utöver det vanliga.

 

Att jobba med hjärtat

Varje gång vi serverar vår berömda fisksoppa är det med stolthet. Den lagas med hjärtat. Vårt recept finns inte nerskrivet någonstans, utan lagas enbart på känsla varje gång – alltid med samma imponerande resultat. Den är precis som allt annat hos L8 I HAMNEN någonting unikt, och vi får ofta höra våra gäster säga att ”det här var nog den bästa soppan jag någonsin ätit”. Detta gäller även varenda en av resterande rätter vi har på vår meny. Majoriteten av allt vi serverar är lagat med våra egna händer och på ekologiska råvaror från småskaliga gårdar runtom i Sverige – även våra bakverk och desserter. Till detta har vi ett brett sortiment av alkoholhaltiga drycker och även flera olika kaffedrycker. Hos oss finns det italienskt kaffe i form av espresso, latte eller cappuccino för finsmakaren, och ett närproducerat svenskt bryggkaffe för den traditionella gästen. Det går inte att äta någonting hos oss som inte är tillagat och utvalt med yttersta omsorg.

 

Hos oss skapas smakminnen

Vi har bara öppet från maj till september, men varje år när säsongens första gäster kommer in säger de ”äntligen, som vi har väntat”. De kommer för att njuta av vår mat, men också för att återuppleva atmosfären av nostalgi från när de senast var här. När människor kommer tillbaka år efter år, från världens alla hörn, upplever vi en ovärderlig lycka. Det övertygar oss om att känslan och omsorgen vi lägger ner i vår mat når fram till våra gäster när de äter den. Det är därför vi har vår lilla fiskekrog och det är därför våra gäster väljer att nästa gång ta med sig sina nära och kära tillbaka; för att de också ska få uppleva vad vi har att bjuda på.

Vi på L8 I HAMNEN hoppas att vi får träffa just er i sommar för att bjuda er på en unik upplevelse tillsammans med oss.